Worden mijn lenzen vergoed?

Afhankelijk van jouw zorgverzekeringspakket kan je in aanmerking komen voor een zorgvergoeding bij de aanschaf van jouw contactlenzen. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten.

Vergoedingen 2024

Aanvullende zorgverzekeringen

De vergoedingen

Afhankelijk van jouw zorgverzekeringspakket kan je in aanmerking komen voor een zorgvergoeding bij de aanschaf van jouw contactlenzen. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten. Verschillende zorgverzekeraars bieden vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding voor brillen en lenzen. Vanuit de basisverzekering worden uitsluitend medische lenzen vergoed, waarvoor een verwijzing nodig is van een oogarts.

Raadpleeg jouw zorgverzekeraar voor de exacte en volledige polisvoorwaarden. Hier kan je zien of je voor een eventuele vergoeding voor hulpmiddelen zoals brillen en contactlenzen in aanmerking komt. Let erop dat de zorgvergoeding geldt voor een aankoop bij een zelfstandige opticien of contactlensspecialist. Alleen dan kan je jouw lenzen van The Comfort Club declareren.

Informeer bij jouw opticien of contactlensspecialist of het mogelijk is om The Comfort Club contactlenzen voor jou te declareren. Dat scheelt tijd én mogelijk kan de zorgvergoeding direct van de factuur worden afgetrokken, wat betekent dat je dit bedrag niet voor hoeft te schieten om later weer zelf te declareren (terug te halen) bij jouw zorgverzekeraar. Kortom het scheelt administratieve rompslomp en gedoe. Jouw opticien of contactlensspecialist zal vragen om je persoonsgegevens zoals je BSN-nummer, geboortedatum en adres om jouw verzekeringsgegevens op te kunnen zoeken en bij jouw verzekeraar te kunnen declareren. Hiervoor is het handig dat je jouw zorgpas of geldig legitimatiebewijs met je BSN-nummer bij de hand hebt.

Als het goed is, krijgt jouw opticien dit bedrag terug van je zorgverzekeraar.

Als achteraf blijkt dat de vergoeding al verbruikt is, dan wordt het bedrag alsnog bij je in rekening gebracht. Helaas kan de opticien niet van tevoren inzien of jouw vergoeding al verbruikt is.

Een kalenderjaar bij de zorgverzekeraar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Gebruik je dus in bijvoorbeeld november je vergoeding bij aankoop van een bril, dan kan je in januari daaropvolgend alweer je nieuwe vergoeding gebruiken voor aankoop van een bril voor erbij of lenzen. Afhankelijk natuurlijk van het aantal kalenderjaren waarbinnen jouw vergoeding geldt.

Raadpleeg altijd de zorgverzekeraar voor de exacte en volledige polisvoorwaarden van jouw aanvullende verzekering.

Wij hebben voor jou een overzicht samengesteld met de aanvullende vergoedingen voor brillen en lenzen bij de zelfstandige opticien.

Vergoedingen 2024